tiistai 22. toukokuuta 2012

St. Petersburg

Hei apua, poistin just ensimmäisen kuvan bussista, mutta ei haittaa, se ei ole niin olennainen, että jaksaisin kaivaa sen tähän uudestaan. SIIS: 
Lukion toka on alkanut vedellä viimeisiään ja aloitan koeviikon huomenna laskemalla raivokkaasti matematiikkaa vieläkin ilman taulukkokirjaa. Neroa. Jottei elämä kuitenkaan kävisi ihan liian rankaksi, päätimme Elinan kanssa lähteä (kuulostaa paremmalta, kuin: meidät värvättiin, mikä on totta) koulun kustannuksella Pietariin, äiti Venäjälle, jossa törmäsimme mm. kielimuuriin ja epäilyttäviin petivaatteisiin. Tässä siis hieman kuvasaldoa, sponsoroikaa minua parempaan kameraan!


 Katusoittajat ja niista ilostunut Elina. Mikkien puutteessa toiselle laulajalle kelpasi megafoni, kuvassa myös venäläistä hiustyyliä, donitsien paluu ! Taidetta, taidetta, taidetta. Jos olisi ollut enemmän aikaa, olisin saattanut hankkiakin taulun tai pari, hintatasosta riippuen. Tosin oma seinätilani on vähissä, hmm...
 Todella salaista ja hyvää punaviiniä ihanista laseista, oon ettinyt tuollaisia vaikka mistä (=Prisma, Citymarket, Alko ja Pentik) ! Tästä kuppilasta sellainen juttu muistui mieleen kerrottavaksi (tämä tarina on tosi ja kuultu moneen kertaan), että saimme ehkä jopa hieman suuttuneen ja mykän vastaanoton, kun kiltisti aloitimme jutskailun 'Excuse me...' . Mitä kansainvälisyyttä.


 Pienistä miinuksista, kuten vedestä, kielimuurista ja hostellin järkyttävästä tasosta huolimatta Pietari oli kaunis, metro halpa, yksi miksaajamies komea. Emmekä kaikista varoitteluista huolimatta joutuneet  ryöstetyiksi, raiskatuiksi, tapetuiksi tai vankilaan, mikä jo itsessään tekee reissusta hyvinkin onnistuneen.

 Aamulla nälkäisinä ja väsyneinä matkalla kohti aamupalaa (kanaa, riisiä ja ylimakeaa teetä). Elinan peukku voidaan lähettää alemman kuvan auton omistajalle, joka ei ollut pienistä hatkähtänyt, vaan luottavaisesti teipannut kaaransa kuntoon. Luovaa sanoisinko. Kotona Suomessa ? Entisessä kyllä, kyseessä on Raivola, jonka luonto ihastutti ainakin meitä suomalaisia. Sillä välin, kun muut suorittivat leikkejä ja ratoja 'kansainvälisissä' tunnelmissa, kulutimme me MUUSIKOT aikaamme jutellen, kuvaillen, valittaen ja videoiden sitä, kun laulan Olavi Uusivirran Jenniä kuvauksellisesti. Samalla reissulla totesimme myös kahvipöydässä, että rehtorimme jutut ovat ihan yhtä alhaalla, kuin meidän, cooool.
-- --
Kamerassani ei ole kuvia toisen illan shoppailusta, mutta kerron, että menimme metrolla (!!!) superjättikauppakeskukseen Galleriaan ja kulutimme siellä hmm noin kolme tuntia, mikä oli aivan liian vähän. Elina osti hapsubikinit, meikä hameen, jonka kangas näyttää mummolani vanhalta päiväpeitolta. Kiireen takia jouduimme hylkäämään hienot aikeemme käydä syömässä sushia, ja suuntasimme nokkamme neloskerroksen Burger Kingiä. Ei cool.Loppukevennykseksi kuvia hostellimme vessanpöntöstä (yök), suihkusta (kiljuimme, kun kävimme) ja käsienpesupaikasta (en saanut kuvaa, kun lattialla ja altaassa oli revittyjä tapetinpaloja:<)
-- --
Nyt kiitän, pyydän anteeksi kirjoitusvirheistä joita varmaan on, mutta joita en jaksa korjata vedoten niskakipuun, ja siirryn jatkamaan matematiikan parissa.
-Vilma (n nenä on tukossa)

Ei kommentteja: