perjantai 25. tammikuuta 2013

'TJ 0' tai 'Läskiks menee, Villu ja Ellu'

Tänään on jäljellä nolla (0) virallista koulupäivää ja päätimme Ellun kanssa juhlistaa sitä kokkaamalla uuden aloittavan juttusarjamme 'Läskiks menee, Villu ja Ellu' ensimmäisen aterian. Tarkoituksena on siis tehdä itse hyvää ruokaa hyvistä ainesosista ja opetella käyttämään meille vieraita ainesosia - kuten tällä kertaa tofua. Tofun ympärille kokosimme ruishampurilaisen halloum-juustolla, rucolalla, tomaatilla, avocado-kermaviilidipillä ja lisäksi nautimme uunipaahdettuja perunasiivuja. Jälkiruokana partioaikojen klassikko: suklaabanaani. 
Ostoslista: rucola, luomutofu, ruisleipä, halloum, luomukermaviili, avocado, lime, tomaatti, luomubanaani, peruna ja suklaa. Lisäksi oliiviöljyä ja mausteita (suola, mustapippuri, valkosipuli, sipuli, timjami, rosmariini ja soija).


Tässä on tofu. Se ei näytä juuri miltään ja maku myötäilee ulkonäköä. Paistoimme sen soija-suola-lime-valkosipuli-chili-paprikaseoksessa, jotta saatiin jotain makua aikaiseksi.

Onnellisia kahdesta syystä: koulu on loppu, mutta ruokailu vasta edessäpäin.


Perunoille tehtiin yrttiöljy: oliiviöljyä, valkosipulia, suolaa, pippuria, timjamia, rosmariinia ja sekaisin kaik vaa.

Banaaniin tökitään puolikas Fazerin sininen, kääritään folioon ja tyrkätään uuniin perunoiden jälkilämpöihin.

 Sit syödään pitkään ja hartaasti ja samalla jauhetaan ruoan ohessa vähän paskaa mausteeksi. Kermaviilidippi syntyy, kun sekoitat viilin, avokadon palat /muusin, suolaa, pippuria, punasipulia ja puolikkaan limen mehun. Teetä saa kaupasta ja sekoittamalla kuumaan veteen (sen voi keittää kattilassa tai keittimellä).

Tämän kuvan pointti on selvä: numero on nolla (ja kahdeksan, mutta se ei liity koulunkäyntiin, muuta kuin Villun ruotsinnumerona ja Ellun terveystiedon), lukio lusittu ja kaik on (melkein) kirjoituksia vaille valmista. Ei sit vissii sekää iha vituiks menny. Ei sillä, että sitä kukaan olisi epäillyt.
-Villu ja vieressä rellestävä Ellun maha (ja Ellu).

1 kommentti:

Anna-Mari kirjoitti...

Maistuis varmaan miullekin :P
Onnea lukion lusimisesta ja nyt ei kun kohti loppurutistusta! ;)